Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΜΕΣΠως θα μας φαινόταν αν ο πρωθυπουργός της χώρας επισκεπτόταν τα γραφεία της ΓΣΕΕ με τζην και μπλουζάκι ή χειρότερα, με φόρμα εργασίας; Όλοι θα μιλούσαμε για κραυγαλέο και προσβλητικό λαϊκισμό.
Σήμερα 2 Φλεβάρη 2009, το προεδρείο της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό και οι «κύριοι συνάδελφοι» φορούσαν σκούρα κουστούμια και γραβάτες.
Όταν στη συνάντησή σου με τον πρωθυπουργό νοιάζεσαι κυρίως για το πώς θα δείχνεις στις κάμερες, όταν δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως εκπροσωπείς τους εργαζόμενους και δεν βρίσκεσαι εκεί για να εξασφαλίσεις το μελλοντικό βουλευτικό (ή βολευτικό) σου αξίωμα, είναι φυσικό να μένεις στις δηλώσεις και να μην κάνεις τίποτα ουσιαστικό.
Στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, όταν γίνεται απεργία (2-3 φορές το χρόνο), ΠΑΡΑΛΥΕΙ η χώρα και οι κυβερνήσεις τρέμουν.
Οι ιθαγενείς μας ηγεσίες του εργατικού κόσμου όμως, εξοντώνουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες σε δεκάδες ανούσιες στάσεις και 24ωρες απεργίες, χωρίς στόχο και τακτική, χωρίς ρήξεις και ουσιαστική πάλη.
Βλέπετε, μέσα από τις φόρμες ή τα τζην τους, φοράνε πάντα κουστούμι.