Παρασκευή, 1 Μαΐου 2009

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Οι «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας» συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, που έγιναν στην Αθήνα. Στο μπλοκ μας, παρόντες ήταν οι σύντροφοι μετανάστες οι οποίοι μας στηρίζουν και αποτελούν πολύ μεγάλο μέρος των μελών μας.
Το κεντρικό μας σύνθημα ήταν: «την κρίση να πληρώσουν τα αφεντικά – όχι οι μετανάστες κι ο κόσμος της δουλειάς».
Διανείμαμε επίσης 1500 φυλλάδια (με το κείμενο που ακολουθεί) και 300 εφημερίδες μας.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούσαν τον κόσμο, όχι στο Πεδίο του Άρεως (όπως γινόταν εδώ και δεκαετίες) αλλά στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων. Το Ε.Κ.Αθήνας, κάλεσε σε …. συναυλία στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε πορεία από την Πατησίων ως το Σύνταγμα, στην οποία και συμμετείχαμε μαζί με χιλιάδες άλλους συντρόφους.
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ,
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ;
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο, διαπίστωσαν λόγω της κρίσης μείωση των κερδών τους και αποφάσισαν να κόψουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα των εργαζομένων, απολύοντας παράλληλα όσους εργαζόμενους «περισσεύουν». Ανέκαθεν επικαλούνταν ότι εκείνοι ρισκάρουν τα λεφτά τους και γι’ αυτό δεν έδιναν μεγάλες αυξήσεις, δεν μείωναν τις ώρες εργασίας και δεν έδιναν περισσότερες παροχές. Τώρα που λιγόστεψαν τα υπερκέρδη τους, θέλουν το «ρίσκο» να το πληρώσουμε εμείς. Στην υπηρεσία των εργοδοτών μάλιστα, οι διάφοροι οικονομολόγοι, αυτοί που απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση, αυτοί που έστελναν τον κοσμάκη να αγοράζει μετοχές «φούσκες», έρχονται τώρα να προτείνουν σχέδια εξόδου από την κρίση.
Οι διαδοχικές κρίσεις, είναι βασικό συστατικό του καπιταλισμού. Είναι μέρος της «οικονομίας του τρελοκομείου» της αγοράς. Οι αγορές ποτέ δεν αυτορυθμίζονται, ζητάνε πάντα τα χρήματά μας, ενίοτε και το αίμα μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ. Δεν υπάρχει προοδευτική πρόταση για την οικονομία της αγοράς όπως υποστηρίζουν οι σοσιαλδημοκράτες (ΠΑΣΟΚ και συνέταιροι).
Ο Καπιταλισμός δεν αναμορφώνεται. Ανατρέπεται.
Το μέλλον μας δεν είναι ο Καπιταλισμός. Είναι ο Οικοσοσιαλισμός.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Παλιότερα οι μετανάστες και οι μετανάστριες έβρισκαν σχετικά εύκολα δουλειά: στην οικοδομή, στα εργοστάσια, στα χωράφια, στη βιοτεχνία, στο εμπόριο, στην καθαριότητα. Βέβαια πάντα υπήρχαν φαινόμενα εκμετάλλευσης (χαμηλά μεροκάματα, ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες και αργίες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις). Τώρα τελευταία όμως η εκμετάλλευση αρχίζει να γίνεται κανόνας. Οι μετανάστες εργαζόμενοι, ενίσχυσαν τα προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του ΑΕΠ. Τώρα όμως, γίνονται τα εύκολα θύματα της κρίσης. Η εντατικοποίηση και η εκμετάλλευση έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Τα αφεντικά θέλουν να μας χωρίσουν σε ντόπιους και ξένους εργάτες. Θέλουν να στρέψουν τους μεν ενάντια στους δε.
Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργάτες. Η κρίση προκαλείται από τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματιών, ενάντια στις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο ένα όπλο. Ενωμένοι, Έλληνες και μετανάστες να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν και να πουν στα αφεντικά:
Εμείς σας κάναμε πλούσιους. Τώρα πληρώστε εσείς την κακοδιαχείριση. Δεν σας παραχωρούμε τίποτα.
Πολιτική Οργάνωση ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου, Υποστηρικτές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ
Κρήνης 99 Νίκαια (Τ.Κ.18454) Τηλ.: 6977296666/2130349375 E-mail: ecosocialists@yahoo.gr
http://ecosocialistsgreece.blogspot.com/ http://ecosocialists.webs.com/