Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Η ΝΕΤ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κουκούλα .

Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κουκούλα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο υπουργός ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Βασίλη Τσιατούρα, μετά τις προσαγωγές από την αστυνομία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια.

Όπως τόνισε δεν θα ανεχθεί ούτε βανδαλισμούς, ούτε και λογικές "ράμπο" από την Αστυνομία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέων αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Επικρατέστερος για την θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ φέρεται μέχρι στιγμής ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος παλαιότερα έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, την περίοδο της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «17η Νοέμβρη».

Σχετικά με το νόμο περί κουκούλας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την κατάργησή του, χαρακτηρίζοντας το μέτρο "άσκοπο και άστοχο".

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας τόνισε ότι σκοπός είναι να βελτιωθεί η σχεση εμπιστοσύνης του πολίτη και σωμάτων ασφαλείας που είχε διαταραχθεί, ενώ για τα γεγονοτα στα Εξάρχεια, είπε πως υπήρξε άμεση αντίδραση του υπουργείου αλλά αυτα δεν λύνονται απο μια μερα στην αλλη.

Αντιδράσεις
"Πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να αλλάξει δόγμα" δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, ζήτησε τον «εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας».

Να μην μετατρέψουμε τα Εξάρχεια σε "Λωρίδα της Γάζας", που όποιος μπαίνει και όποιος βγαίνει από την περιοχή πρέπει να δείχνει ταυτότητα στους αστυνομικούς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Ο πολίτης δεν πρέπει να φοβάται όταν βλέπει στον δρόμο στον αστυνομικό. Είναι υπερβολική η παρουσία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας που έκανε λογο για "θετικές εξαγγελίες, αλλά αντιφατικές πρακτικές" απο την κυβερνηση.

Κλίμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατήγγειλε την Πέμπτη το ΚΚΕ, ενώ ο ΛΑΟΣ σχολίασε πως ο κύριος Χρυσοχοϊδης "προσκύνησε την ευρύτερη ομάδα των Εξαρχείων".

Πηγή: NET, NET 105.8