Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δολοφονική επίθεση στο ΑΤ Α.Παρασκευής είναι απλά και αυτονόητα καταδικαστέα. Είναι σε συνολική αντιπαλότητα με την αριστερά και τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Η ένοπλη βία μεμονωμένων ομάδων αντανακλά πλήρη έλλειψη αντίληψης της έννοιας των μαζικών αγώνων και του μαζικού κινήματος .

6 τραυματίες αστυνομικοί 19-25 ετών δίνουν επιχειρήματα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και την ακροδεξιά, για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων καθώς και για την καλλιέργεια φοβικών και συντηρητικών αντιλήψεων σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε συσπείρωση, περιφρούρηση και ενίσχυση των αγώνων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη (π.χ λιμάνια, stage) καθώς και σε εκείνους που θα ακολουθήσουν (Πολυτεχνείο, επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, απεργίες κτλ). Σε αποφασιστική απόκρουση του κύματος αστυνομοκρατίας (π.χ στα Εξάρχεια) που είναι σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση.

Στη βία των κατασταλτικών μηχανισμών να αντιτάξουμε τα ιστορικά «όπλα» του μαζικού κινήματος: οργανωμένη πάλη, συλλογικές αποφάσεις, ενωτικοί και δυναμικοί αγώνες. Αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα στην πάλη ενάντια στις επιθέσεις του κεφαλαίου και των κατασταλτικών μηχανισμών.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ