Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύκτας, άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν από το φέρετρο το λείψανό του.
Σύμπτωση; Το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του Κύπριου Ηγέτη.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κυπριακή κοινή γνώμη. Σοκαρισμένη η οικογένεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έσπευσε στο νεκροταφείο, όπου επίσης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας διεξάγοντας έρευνες.
Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός πρώην συνεργάτης του Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

«Δεν υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο»
Σε δήλωσή του στο Eθνος Οnline, o επί σειράν ετών στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου και σύμβουλος επικοινωνίας της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Ανθος Λυκαύγης σημειώνει: «Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση. Είναι φοβερή αθλιότητα, απίστευτη για την Κυπριακή ιδιοσυγκρασία, η οποία στέκεται πάντοτε με απόλυτο, ευλαβικό σεβασμό απέναντι στη μνήμη ενός νεκρού. Είμαστε όλοι περιδεείς μπροστά σε αυτή την άθλια σκύλευση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να διαπράξει κάτι τέτοιο. Το θεωρώ αδιανόητο».

Το γεγονός δεν μπορεί να μην συνδεθεί με την περίοδο που διανύουμε. Η κλοπή θα προκαλέσει πατριωτικές και εθνικιστικές αντιδράσεις. Οι δεύτερες, είναι πολύ χρήσιμες στους Τούρκους που επιθυμούν κλίμα ενάντια στους ελληνοκύπριους ώστε η έκβαση του Κυπριακού ζητήματος να είναι υπέρ τους.