Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Κατάφεραν να έχουμε 3 νεκρούς μέσα σε Τράπεζα απο βόμβες μολότοφ!

Σε τραγωδία κατέληξαν οι σημερινές κινητοποιήσεις με τον θάνατο τριών εργαζομένων, ενός άνδρα και δύο γυναικών, στον τρίτο όροφο υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin, επί της οδού Σταδίου, από φωτιά που εκδηλώθηκε μετά από ρίψη μολότοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας κατά τις 14:00, πέταξαν δοχείο με βενζίνη στο εσωτερικό της και μετά βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες. Εργαζόμενοι εντός του κτιρίου της τράπεζας εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά. Αρχικά η φωτιά σιγόκαιγε και αρκετοί από τους παρευρισκομένους κατόρθωσαν να φύγουν. Ωστόσο, στη συνέχεια η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα γραφεία λίγοι εργαζόμενοι. Τέσσερις κατέφυγαν σε μπαλκόνι, από όπου και απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, τα τρία άτομα δεν κατάφεραν να βρουν καταφύγιο και εξέπνευσαν από ασφυξία.
Ο θάνατος των τριών εργαζομένων προσδίδει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης. Η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας στις 15:00 ήταν αυτή της γενικευμένης έντασης με πετροπόλεμο, ρίψεις μολότοφ και συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος και επεισόδια στους γύρω δρόμους και επί της οδού Σταδίου.
Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωνε στην Ομοσπονδιακή Βουλή της χώρας της πως το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ελλάδα, ενώ η εφημερίδα «Χουριέτ» της Τουρκίας τιτλοφορούσε «Εξέγερση στην Ελλάδα». Ολα τα ξένα δίκτυα μεταδίδουν «ζωντανές» τις πολεμικές σκηνές από το κέντρο της Αθήνας.
Η διαδήλωση ήταν εξαιρετικά μεγάλη και συμμετείχαν περισσότερες από εκατό χιλιάδες διαδηλωτές από όλους τους εργασιακούς χώρους αλλά και άνεργοι και συνταξιούχοι.
Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα έξω από τη Βουλή, αλλά και στην οδό Σταδίου. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν βολίδες κρότου και χημικά Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στον περίβολο της Βουλής, αλλά απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ. Χλευάστηκαν βουλευτές και έγιναν επιθέσεις σε καταστήματα και τράπεζες.

5 Μαΐου 2010