Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ «4»

9 Ιουνίου 2010

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο χώρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, μέσα από το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μια αντίξοη μάχη για να υπερασπιστεί το δρόμο των αγώνων και της αντίστασης στην κοινωνική κατάρρευση και την οικοκτονία. Στο πλαίσιο αυτό, εκατοντάδες αγωνιστές στρατεύθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και κατάφεραν να συγκεντρώσουν για το συμμαχικό μας σχήμα, το 4,6% των ψήφων. Οι ψήφοι αυτές, είναι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανήκουν σε κανέναν βουλευτή.
Το γεγονός του οτι τρία μέλη του «Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας» αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κόμμα τους, δεν τους δίνει το δικαίωμα να καταχρώνται τις ψήφους των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και να «ανεξαρτητοποιούνται» μαζί με τον «ανένταχτο» Γ.Ψαριανό. Οι 4 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν μετά το Συνέδριο του ΣΥΝ. Δεν εκλέχθηκαν βουλευτές όμως από αυτό. Εκλέχθηκαν με βάση ένα πρόγραμμα, σημεία και προτάσεις παρεμβάσεων για την κρίση και χάρη στην καθημερινή δράση τοπικών κινήσεων, ομάδων και συλλογικοτήτων. Τίποτα από αυτά δεν άλλαξε. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο ίδιος με αυτόν του οποίου το σήμα βρισκόταν στα ψηφοδέλτια πάνω από τα ονόματα των βουλευτών, όταν αυτοί ήταν υποψήφιοι.
Αν λοιπόν οι 4 δεν συμφωνούν με το συμμαχικό μας σχήμα, οφείλουν να παραχωρήσουν άμεσα τις Έδρες τους στους επιλαχόντες και να ακολουθήσουν στη συνέχεια τον αυτόνομο πολιτικό τους δρόμο. Μόνο τότε μπορούμε να ξαναϋπάρξουμε συνομιλητές τους και να δρομολογήσουμε συνδέσεις κάτω από άλλο πρίσμα και πλαίσιο, όπως επιθυμούμε και με την υπόλοιπη Αριστερά.
Επίσης καλούμε και τους υπόλοιπους βουλευτές που εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μας επιφυλάξουν εκπλήξεις και να προβούν άμεσα στις ενέργειες που έχουν σκοπό να πράξουν, ώστε να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε το χώρο μας και να λογοδοτήσουμε στον κόσμο που μας εμπιστεύεται ακόμα, ως σχήμα και ως Αριστερά.


Η Εκτελεστική Επιτροπή των Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας