Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Στο internet κυκλοφορούν κάποια ανεπιβεβαίωτα στοιχεία, στα οποία θα ήταν χρήσιμο να απαντήσει κάποιος υπέυθυνος.
Τα στοιχεία αφορούν το κόστος των κινητοποιήσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Θέλουμε να ξέρουμε πόσο τους πληρώνουμε για να μας δέρνουνε;
(ακολουθούν τα ανεπιβεβαίωτα στοιχεία που λάβαμε με email)

Περί τα 13,5 εκατομμύρια περίπου ευρώ έχουν κοστίσει από τις αρχές του χρόνου η προετοιμασία της ΕΛ.ΑΣ για την εκάστοτε κινητοποίηση, στο ελληνικό Δημόσιο, σε μία περίοδο που αναζητούνται με κάθε τρόπο χρήματα για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.

Αυτό προκύπτει από σχετική καταγραφή των αρμοδίων υπηρεσιών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα και από την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, της οποίας το κόστος υπολογίσθηκε περίπου σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη, το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του ποσού αφορά τις μετακινήσεις, κυρίως από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα, μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Επιπλέον, ένα μικρότερο τμήμα αφορά τη χρήση χημικών από αστυνομικούς. Υπολογίζεται ότι περίπου τους τελευταίους μήνες ερρίφθησαν περίπου 5.000 χημικά των οποίων το κόστος υπολογίζεται σε 400.000 ευρώ. (80 ευρώ το τεμάχιο μέσος όρος)

Από τον σχετικό οικονομικό απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει πως τα επεισόδια στην Κερατέα από τα τέλη του 2010 μέχρι το καλοκαίρι κόστισαν στην ΕΛΑΣ λόγω της καθημερινής παρουσίας αστυνομικών περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το τριήμερο των αλλεπάλληλων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, τον περασμένο Ιούνιο, καταβλήθηκαν περίπου 800.000 ευρώ για τις μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων από τους γειτονικούς νομούς προς την Αθήνα.