Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;Η Ελλάδα του ΓΑΠ, έφτασε στο σημείο να εγκαταλείψει την Παλαιστίνη;
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 12:30, οι Παλαιστίνοι θα υποβάλουν στον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. το αίτημα για αναγνώριση από τον Οργανισμό.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πάει ο ίδιος στον ΟΗΕ για να εκφράσει την αντίθεσή του στην παλαιστινιακή πρωτοβουλία.
Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κάλεσε τους Παλαιστινίους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση «επηρεάζει την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή». ΗΠΑ και Ε.Ε. επιζητούν συμβιβαστική λύση. Κινήσεις με στόχο να αποτραπούν οι Παλαιστίνιοι να πάνε στον ΟΗΕ κάνει η Ε.Ε., η οποία είναι διχασμένη. Στις Βρυξέλλες, διπλωμάτες λένε ότι πρόταση της Ε.Ε. θα περιλαμβάνει ένα κείμενο που δεν θα αποκλείει παλαιστινιακό κράτος πλήρες μέλος του ΟΗΕ στο μέλλον, αλλά για την ώρα θα επικεντρώνει σε μια «ελαφρά» αναβάθμιση που θα συνδυάζεται με σαφή αναφορά στην ανάγκη επιστροφής στο τραπέζι των συνομιλιών. Αν οι Παλαιστίνιοι πάνε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, οι ΗΠΑ θα ασκήσουν βέτο και ο Μπαράκ Ομπάμα θα έρθει σε δύσκολη θέση, καθώς η εικόνα του θα επιδεινωθεί στα μάτια των Αράβων που θεωρητικά αγκαλιάστηκαν από τις ΗΠΑ μετά τις πρόσφατες εξεγέρσεις.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ Ε.Ε.
Επικαλούμενη την τήρηση κοινής στάσης της Ε.Ε. ως προς την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα δεν παίρνει επί του παρόντος θέση ως προς το θέμα.

Η Θέση μας:
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.
Καλούμε όλους τους πολίτες να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς τους κυβερνώντες, για να δικαιωθεί ο πολύχρονος αγώνας των Παλαιστινίων για ανεξαρτησία της χώρας τους, της "Φιλιστίγια".