Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!

Δεν είναι μόνο τα τούρκικα σήριαλ που έχουν γίνει μόδα στην Ελλάδα. Η ιστορία των γειτόνων, έχει τύχει «σπουδής» από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως δείχνουν οι κινήσεις τους.
Ο Ιμπραήμ το 1825, ανακαταλαμβάνοντας την Πελοπόννησο, διέλυσε τις ελάχιστες υποδομές που υπήρχαν και διέταξε τα στρατεύματά του να ρίχνουν αλάτι στα χωράφια των ρωμιών ώστε να μην ξαναφυτρώσει τίποτα. Έτσι και οι κυβερνήσεις Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, ακολούθησαν πιστά αυτή την πολιτική και ξεθεμελίωσαν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Εκατοντάδες χρόνια νωρίτερα, προκειμένου οι Οθωμανοί να διατηρήσουν τη θρησκευτική ειρήνη, όταν κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη και την Αυτοκρατορία, ο Μωάμεθ ο Β’ ο Πορθητής, διόρισε Πατριάρχη τον προδότη Γεννάδιο Σχολάριο, παραχωρώντας του εξουσίες κοσμικές επί όλων των ρωμιών. Παρομοίως οι σύγχρονοι ελληνόφωνοι δυνάστες μας, παραχώρησαν στον αρχιτραπεζίτη πολιτικές εξουσίες, ώστε να καταδυναστευθεί ο Λαός εντατικότερα.
Οι Τούρκοι όμως, δίδαξαν και με ένα άλλο παράδειγμά τους τους ΠΑΣΟΚους! Κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, οι Τούρκοι παρέμειναν «ουδέτεροι», παρέχοντας –με το αζημίωτο- υπηρεσίες στον «Άξονα» και τους «Συμμάχους» ταυτόχρονα. Δύο μήνες πριν καταρρεύσει το Ράιχ και αφού οι Σοβιετικοί από ανατολικά και οι Αμερικανοί από δυτικά είχαν εισβάλει στο έδαφος της Γερμανίας, οι Τούρκοι κήρυξαν τον πόλεμο στους Ναζί (χωρίς βέβαια να έρθουν ποτέ σε εχθροπραξίες μαζί τους) ελπίζοντας σε ευνοϊκή μεταχείριση από τους νικητές μεταπολεμικά. Έτσι και τώρα, στελέχη, πρώην υπουργοί κλπ, του ΠΑΣΟΚ, αυτομολούν προς τα «αριστερά» ώστε να γλυτώσουν την κατακραυγή και το πολιτικό «λυντσάρισμα».
Ίσως πρέπει λοιπόν κι εμείς να αρχίσουμε να μελετάμε την ιστορία της Τουρκίας και της Ελλάδας, αλλά ΚΥΡΙΩΣ την ιστορία του διεθνούς εργατικού κινήματος και των επαναστάσεων, ώστε να διδαχθούμε και να πορευθούμε καλύτερα προς τον στόχο μας: την ανατροπή κάθε συστήματος εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση της κοινωνικής και πολιτικής δικαιοσύνης μέσα από τον ανανεωμένο, αληθινό ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

Τάσος Πανταζίδης – Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας