Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα αλληλεγγύης από Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους της Μεγάλης Βρετανίας

Αναδημοσίευση από http://www.alterthess.gr/node/46591

Μήνυμα αλληλεγγύης από Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους της Μεγάλης Βρετανίας

Μήνυμα αλληλεγγύης στους άνεργους τους φοιτητές τους απεργούς και τους συνταξιούχους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και την ακραία λιτότιτα που συνεπάγονται στέλνουν με ανακοίνωσή τους έλληνες φοιτητές/τριες και εργαζόμενοι/ες της Μεγάλης Βρετανίας. Όπως συγκεκριμένα τονίζουν στην ανακοίνωση "Αν και δε θα συναντηθούμε στους ίδιους δρόμους, οι νέοι και οι νέες του εξωτερικού ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων και απεργών που δίνουν κρίσιμο αγώνα στην Ελλάδα για την ανατροπή της κυβέρνησης και της ακραίας λιτότητας που επιβάλλει."
Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές της Μ. Βρετανίας επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "Η μη εκλεγμένη κυβέρνηση, ενώ καταρρέει υπό τις πιέσεις ων κινητοποιήσεων, επιμένει να αρνείται τις εκλογές. Παρόλο που το χρέος και το έλλειμμα διογκώνονται απ’ την πολιτική τους, συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν παραπλανητικά για την εφαρμογή αέναων μνημονίων με μοναδικό στόχο τη συνολική καπιταλιστική αναδιάρθρωση σε βάρος των εργαζομένων, την ανελέητη επίθεση στα δικαιώματά μας και την επιβολή της λιτότητας. Υπερασπίζονται το συμφέρον του κεφαλαίου και των τραπεζών, βάζοντάς το πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας, και παίζουν το ίδιο έργο «σωτηρίας της χώρας» που παίζεται τα τελευταία δυο χρόνια. Μιας σωτηρίας που περικόπτει μισθούς και συντάξεις, αλλά δίνει λεφτά στις τράπεζες. Που δείχνει σε εμάς τους νέους το δρόμο της ανεργίας ή της μετανάστευσης, αλλά δεν ακουμπά εφοπλιστές και βιομηχάνους."
Παράλληλα σημειώνουν ότι "Tα διλήμματα λιτότητα ή χάος, υποταγή ή δραχμή, νέα μέτρα ή χρεοκοπία έχουν πάψει προ πολλού να μας απασχολούν. Η χρεοκοπία των εργαζομένων είναι ήδη πραγματικότητα και το μοναδικό πραγματικό δίλημμα που βλέπουμε είναι: Εμείς ή Αυτοί" και δηλώνουν ότι "Από τον αγώνα διαρκείας στον Ασπρόπυργο μέχρι τους εξεγερμένους στο Ηράκλειο, από τους εξαθλιωμένους συνταξιούχους μέχρι τους νέους της μετανάστευσης, από τις στρατιές των ανέργων ως τις στρατιές των αστέγων, από το Σύνταγμα ως τη Μεγάλη Βρετανία, οι φωνές αυτών που αδικούνται ενώνονται και φωνάζουν «ΕΜΕΙΣ»!"
Ολόκληρη η ανακοίνωση των φοιτητών και των εργαζόμενων
Αν και δε θα συναντηθούμε στους ίδιους δρόμους, οι νέοι και οι νέες του εξωτερικού ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων και απεργών που δίνουν κρίσιμο αγώνα στην Ελλάδα για την ανατροπή της κυβέρνησης και της ακραίας λιτότητας που επιβάλλει.
Ως συνέχεια της επίθεσης στον κόσμο της εργασίας, με το 2ο μνημόνιο μετατρέπουν μισθούς και συντάξεις σε ελεημοσύνη και σαρώνουν τα όποια εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει. Παρά το ότι έχει χάσει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης, η κυβέρνηση Παπαδήμου καλεί το λαό σε νέες θυσίες, προβάλλοντας τα μέτρα ως αναγκαία, για να οδηγήσει τελικά το συντριπτικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας στη χρεοκοπία και να υποθηκεύσει το μέλλον μας.
Η μη εκλεγμένη κυβέρνηση, ενώ καταρρέει υπό τις πιέσεις ων κινητοποιήσεων, επιμένει να αρνείται τις εκλογές. Παρόλο που το χρέος και το έλλειμμα διογκώνονται απ’ την πολιτική τους, συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν παραπλανητικά για την εφαρμογή αέναων μνημονίων με μοναδικό στόχο τη συνολική καπιταλιστική αναδιάρθρωση σε βάρος των εργαζομένων, την ανελέητη επίθεση στα δικαιώματά μας και την επιβολή της λιτότητας. Υπερασπίζονται το συμφέρον του κεφαλαίου και των τραπεζών, βάζοντάς το πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας, και παίζουν το ίδιο έργο «σωτηρίας της χώρας» που παίζεται τα τελευταία δυο χρόνια. Μιας σωτηρίας που περικόπτει μισθούς και συντάξεις, αλλά δίνει λεφτά στις τράπεζες. Που δείχνει σε εμάς τους νέους το δρόμο της ανεργίας ή της μετανάστευσης, αλλά δεν ακουμπά εφοπλιστές και βιομηχάνους. Μιας σωτηρίας που οδηγεί τις οικογένειές μας στην πείνα, ενώ αφήνει το ΣΕΒ να κερδοσκοπεί. Μιας «εθνικής σωτηρίας» που για να σώσει τελικά αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, μας καταδικάζει σε πρωτοφανή φτώχεια και εξαθλίωση.
Και εμείς ως έλληνες του εξωτερικού δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα «γλιτώσουμε». Εκτός του ότι η «φυγή» είναι από μόνη της πρόβλημα, γνωρίζουμε ότι η κατάσταση δε θα διαφέρει πολύ και στις άλλες χώρες, αν δεν υπάρξει αντίσταση αντίστοιχη των ιστορικών εξελίξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Μπροστά στην παραβίαση της δημοκρατίας και την κοινωνική καταστροφή, η απάντηση του ελληνικού λαού έρχεται σα χείμαρρος. Με συγκεντρώσεις που πλημμυρίζουν κάθε πλατεία, με καταλήψεις δημαρχείων, περιφερειών και δημοσίων κτηρίων σε όλη τη χώρα, με μαζικές απεργίες όλων των εργαζομένων, αυτές τις κρίσιμες ώρες η ελληνική κοινωνία αγωνίζεται ενάντια στον αυταρχισμό για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Tα διλήμματα λιτότητα ή χάος, υποταγή ή δραχμή, νέα μέτρα ή χρεοκοπία έχουν πάψει προ πολλού να μας απασχολούν. Η χρεοκοπία των εργαζομένων είναι ήδη πραγματικότητα και το μοναδικό πραγματικό δίλημμα που βλέπουμε είναι: Εμείς ή Αυτοί.
Από τον αγώνα διαρκείας στον Ασπρόπυργο μέχρι τους εξεγερμένους στο Ηράκλειο, από τους εξαθλιωμένους συνταξιούχους μέχρι τους νέους της μετανάστευσης, από τις στρατιές των ανέργων ως τις στρατιές των αστέγων, από το Σύνταγμα ως τη Μεγάλη Βρετανία, οι φωνές αυτών που αδικούνται ενώνονται και φωνάζουν «ΕΜΕΙΣ»!
Έλληνες φοιτητές/τριες και εργαζόμενοι/ες Μεγάλης Βρετανίας