Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Να δεσμευτούμε οτι θα διασώσουμε τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα του κράτους ∙ οτι θα αποκαταστήσουμε τις μειώσεις προσωπικού και την δωρεάν πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές.


Να δεσμευτούμε οτι θα διασώσουμε τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα του κράτους ∙ οτι θα αποκαταστήσουμε τις μειώσεις προσωπικού και την δωρεάν πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές.

Οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που προωθεί η Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η ΔΗΜ.ΑΡ., μέσω της υποτιθέμενης «αξιολόγησης», οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράλυση, απαξίωση και αναποτελεσματικότητα του κράτους, με μεγαλύτερο θύμα τις κοινωνικές παροχές. Παράλληλα, οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόγνωση, στην παραίτηση από τη συμμετοχή στην πολιτική και την στροφή στη μισαλλοδοξία και τον εγωκεντρισμό. Δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ενώ την ίδια στιγμή στρέφει ολόκληρες κοινωνικές ομάδες στην επίθεση προς το συλλογικό συμφέρον και διεκδίκηση της εξατομικευμένης επιβίωσης.
 
Απαιτείται άμεσα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τον πιο επίσημο τρόπο, να δεσμευτεί οτι:
-         Θα επαναπροσληφθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύθηκαν λόγω περικοπών.
-         Θα επαναφέρουμε την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ιατρικές και λοιπές κοινωνικές υπηρεσίες.
-         Θα αξιοποιήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό, με βάση τις γνώσεις και ικανότητές του, αναδιαμορφώνοντας την κατανομή του προσωπικού σε υπηρεσίες.
-         Θα επανασχεδιάσουμε τον χάρτη φορέων και υπηρεσιών, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.
-         Θα αποκαταστήσουμε την αξία του μισθού ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και να βοηθά στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.
-         Θα ισχυροποιήσουμε τη διαφάνεια στις προσλήψεις και αξιολογήσεις του προσωπικού, αλλά και στις προμήθειες του Δημοσίου.
 
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΛΥΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Το τρίπτυχό μας για τη Δημόσια Διοίκηση
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή των Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας